Powerfood

Er zijn verschillende producten die een sterke kankerwerende werking hebben. Hieronder heb ik hiervan een lijst opgesteld (bron: eten tegen kanker). Er wordt gezegd dat regelmatige consumptie van deze producten verschillende vormen van kanker kan doen afnemen en bescherming kunnen bieden tegen het ontstaan van kanker.

  • Kruisbloemige groenten zoals alle soorten kool en broccoli Deze groenten bevatten cosinolaten. Dit zijn zeer krachtige kankerwerende stoffen die alleen in kruisbloemigen voorkomen. Ze hebben het vermogen het kankerverwekkende effect uit te schakelen van een aantal zeer gevaarlijke stoffen die in staat zijn het DNA in de cellen te veranderen en schade aan te richten die kan leiden tot kanker. Geadviseerd wordt 3 porties per week in welke bereiding dan ook.
  • knoflook (geplet met het lemmet van een keukenmes) en ui (groenten uit de allium of lookfamilie) beschermen, kunnen microtumoren aanvallen en de groei van kankercellen afremmen.
  • Groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog. Iedere kleur heeft weer een andere kankerbestrijdende voedingstof.
  • Tomaat, deze bevat lycopeen die het ontstaan van de ziekte kan afremmen. Bij voorkeur gekookt en bereid in een vet als olijfolie.
  • Paddenstoelen zoals champignons,shiitake, oesterzwam, enokitake en maitake stimuleren de activiteit van ons immuunstelsel.
  • Zeealgen (gedroogd) zijn in staat om de groei van latente microtumoren tegen te gaan en beïnvloed het immuunsysteem en ontstekingen positief.
  • Lijnzaad (gemalen) kan de groei van kanker belemmeren door chronische ontstekingen te bestrijden. Zo kunnen prekankercellen niet meer profiteren van een klimaat dat hun groei begunstigd.
  • Groene thee bevat o.a catechine die bepaalde mechanismen blokkeert die kankercellen aanwenden om te groeien en om door te dringen in het weefsel.
  • Kruiden zoals gember, tijm, mint, oregano, kurkuma, venkel en basilicum bevatten ontstekingsremmende stoffen die een bijdrage leveren aan het afremmen van de groei van kanker. Tevens lijken ze een belangrijke beschermende rol te spelen bij kanker preventie.
  • Chocolade met 70% cacao bevat polyfenolen werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinogene werking. Iedere dag 20 gram (2 blokjes) zou goed zijn om hart- en vaatziekten en kanker te vermijden.

Het is beslist de moeite waard om onderstaand boek te lezen voor uitgebreidere informatie. Vooral de eerste 120 bladzijden zijn erg interessant.

%d bloggers liken dit: