Blog 24 In balans

Sinds een tijdje voel ik me eindelijk helemaal in balans. Op het moment dat ik me zo ellendig voelde door de medicatie die mijn hele psyche in de war schopte viel mijn oog op een quote van Meditation Moments. Ik besloot een kijkje te nemen en downloadde de app. Tot mijn verassing stonden er een groot aantal meditaties, lessen, boeken en muzieknummers op. Bovendien staan er ook verschillende tussen waar je gratis gebruik van kunt maken. Ik besloot het eerst eens te gaan ‘proeven’ met het gratis abonnement, maar al snel besloot ik een premium versie voor kerst te vragen en ging er een (meditatie) wereld voor me open.

Inmiddels had ik andere anti- hormoon pillen en verdween die vervelende onweersbui boven mijn hoofd. Daarbij merkte ik de positieve flow van de app. Door hier iedere dag gebruik van te maken kwam ik steeds een beetje beter in balans en voelde ik me veel lekkerder in mijn vel. Alle meldingen en piepjes op mijn telefoon zette ik op stil en trok me een tijdje terug van social media. Ook dat gaf rust en ruimte in mijn hoofd. Eerder kon ik me hopeloos geprikkeld voelen door de televisie in huis die regelmatig op sport of bingwatch stand staat. Sport op tv heeft me nog nooit geboeid in tegenstelling tot mijn man die bijna alles geweldig vindt om naar te kijken. Tegenwoordig zet ik mijn koptelefoon op met mooie binaural beats, muziek of een luisterboek. Ik doe mijn ding of kruip lekker relaxed weg in de stoel met een goed boek en ontspan.  Ik vind het een verademing!

Op het woord meditatie ligt bij veel mensen een taboe en er wordt vaak wat lacherig over gedaan. Voor je het weet word je al snel ‘zweverig’ genoemd en word je niet helemaal serieus genomen.  Zo ook hier in dit gezin. Tijdens een vakantie in Turkije leek het me heerlijk om een meditatie te doen op het strand. Toen ik in kleermakerszit gelukzalig voor mijn strandbedje ging zitten en mijn ogen sloot werd ik hardop uitgelachen. Ik heb het nog jaren aan moeten horen dat de heren zich ‘nogal’ ongemakkelijk hebben gevoeld. Dat deed je toch niet!!!

Mediteren heeft me altijd aangetrokken en er zijn periodes voor mijn ziekte dat ik het meer en minder deed. Indertijd bedacht ik mijn eigen meditaties en kon ik enorm genieten van dit rustmoment in ons hectische bestaan. Door een mindfulness cursus kreeg ik de tools aangereikt om de stilte in mezelf te vinden. Vanuit die stilte komen er antwoorden die je vaak niet tegenkomt als je van hot naar her rent. Echter zat er nooit een lijn of regelmaat in tot ik ziek werd. Toen pas kwam ik erachter hoe belangrijk je ademhaling en ‘dat momentje voor jezelf’ zoals Michael Pilarczyk het zo mooi noemt voor mij en mijn gezondheid zijn.

Zo’n 2 jaar geleden ben ik actief begonnen met de KI ademhalingsmeditatie iedere dag. Sinds oktober combineer ik dit met de geleide meditaties van Meditation Moments. Ik heb inmiddels een vaste plek in de woonkamer gevonden waar ik het fijn vind om vlak na het opstaan te mediteren.

Ik doe een kaarsje aan en brand eventueel een wierrook stokje. Dan ga ik zitten en doe ik het liefst een meditatie van minstens 20 minuten om de dag goed te starten. Pas daarna ontbijt ik, zodat mijn energie niet naar mijn spijsvertering gaat, maar naar de meditatie.

Het interesseert me geen zier meer wat een ander ervan vindt. Als ik weet dat er iemand naar beneden kan komen zet ik mijn koptelefoon op en sluit ik me af van mijn omgeving.  Hier thuis merken ze nu ook dat zij baat hebben bij ‘dit momentje voor mezelf’. Ik schiet minder snel uit mijn slof en sta vrolijker en meer ontspannen in het leven. Wel heb ik de zolder opgeruimd en er mijn eigen gezellige plekje van gemaakt voor de momenten dat ik wel behoefte heb aan wat meer privacy.

Het gebeurt regelmatig tijdens een geleide meditatie dat de tranen van ontroering over mijn wangen stromen. Ik wordt soms geraakt tot in mijn diepste ziel. Dit kan door de muziek komen, maar ook door de beelden die ineens op mijn netvlies verschijnen, regelmatig in de vorm van mijn overleden vader. Het kan ook een mooie lang vergeten herinnering zijn, zoals van het geluksgevoel dat ik had op het moment dat we na de bevalling met ons pasgeboren kind in mijn armen naar huis reden.

Er zijn veel excuses om vooral niet te gaan mediteren, zoals bijvoorbeeld geen tijd. Hoezo geen tijd? De tijd blijft hetzelfde, er zitten niet meer of minder uren in een dag, het is jou keus wat je met die tijd doet. Je kunt ook een kwartiertje eerder uit bed gaan of een kwartiertje minder tv kijken ’s avonds. Je zou het te moeilijk of te ingewikkeld kunnen vinden. Neem van mij aan: iedereen kan mediteren, zeker met de goede begeleiding van deze app. Begin met de kortere meditaties en voor je het weet lukt het je ook om langer te gaan zitten. Het zou kunnen botsen met je geloofsovertuiging. Tijdens je meditatie mag jij je richten op god, het goddelijke of op de oerbron afhankelijk van waarin je gelooft en kun je daar trouw aan blijven.  

Veel belangrijker vind ik wat het je brengt. Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat ik een stuk bewuster en positiever in het leven sta, dat ik in balans ben gekomen. Dat ik dankbaar ben en geniet van al het mooie in mijn leven en hetgeen dat de wereld ons bied. Ik voel me sneller weer in balans als spanning en stress om de hoek komen. Die zijn niet uit je leven te weren, maar je kunt wel kiezen hoe je ermee omgaat. Ik voel me getriggerd  en geïnspireerd door de luisterboeken en de online lessen van Michael Pilarczyk.  Ik word uitgedaagd om mezelf  goede vragen te stellen zoals: ‘wat wil ik nu écht en hoe ziet mijn mooiste leven eruit?’ De wegwijzers staan klaar en ik ben klaar, klaar voor een nieuwe richting, een nieuwe weg.  Ik maak mijn plan en ga…   

Namasté!

https://meditationmoments.nl/
https://meditationmoments.com/
Advertentie

Gepubliceerd door Carla

What you see is what you get.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: