Blog 21 Gedachtenkracht

Gedachtenkracht is een groot goed.  Het heeft me door de meest donkere periode van mijn leven heen geholpen.  Mijn motto is: ‘alles wat je aandacht geeft groeit’ en ‘je bent wat je denkt’. Dit kun je zowel positief als negatief ervaren.  Het heeft alles met aantrekkingskracht te maken. Als je denkt dat je helemaal niks meer kunt, dan zul je ook niks meer kunnen. Als je daarentegen denkt:  ik weet wat ik niet kan, maar ik ga uitzoeken wat ik nog wel kan,  dan sta je al met 1-0 voor.  Je gedachten bepalen hoe jij je voelt, je gevoel bepaalt je gedrag en zo ook het resultaat.  Dus positief denken leid over het algemeen tot een positief resultaat.

Vrouwen zoals Bibian Mentel zijn voor mij een grote inspiratiebron.  Zij werd 15 keer getroffen door de gevolgen van kanker, maar toch ging ze door met zoveel mogelijk  uit het leven te halen tot aan haar laatste zucht.  Nog zo’n positieve vrouw was Jes op kanker.nl.  Zij schreef hele motiverende en inspirerende blogs en is onlangs overleden. Ik mis haar op de site, want met haar power en haar doorzettingsvermogen was ze een voorbeeld voor velen.

Ik wil geen aandacht geven aan de stemmetjes in mijn achterhoofd die wel eens proberen om op de voorgrond te treden, het liefst in de donkere nacht.  Ik wil vooral positief zijn en strijdlustig.  Soms is dat moeilijk. We worden dagelijks via allerhande manieren bewust en onbewust geconfronteerd met de gevolgen van kanker.  Je hoeft de tv maar aan te zetten… Of je nu naar een actualiteiten programma kijkt of naar het zoet sappige ‘Virgin River’ op Netflix.  Continu kom je mensen tegen met kanker, al dan niet palliatief.  Dat is dan wat verder weg, maar ook in mijn directe omgeving  of kennissenkring  word ik er regelmatig mee geconfronteerd.  Je kunt je er simpelweg niet voor afsluiten, dus zul je er mee om moeten leren gaan.

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het met me gaat en dan gaat het ook weer over kanker, wat heel logisch is.

Het is beslist fijn als men interesse toont in hoe het met me gaat. De ene keer vind ik het geen probleem om het over mijn herstel te praten, een andere keer liever even niet.

Ik vind het heel heftig als mensen in de palliatieve fase zitten, dat raakt me heel diep.  Ik vind het heel erg en verdrietig voor de persoon zelf, maar daarbij bedenk ik me ook dat het wel het slechtste scenario is van de ziekte die ik in mijn lijf heb gehad. Dan hoop ik maar met heel mijn hart dat dit mij nooit zal overkomen. Het feit dat ik deze maand mijn eerste mammografie ga krijgen, geeft er een extra lading aan. Het kost me daarom zeker enige inzet om positief te blijven denken. De anti-hormoonpillen die ik moet slikken helpen daar dan ook niet echt aan mee, maar stoppen is voor mij geen optie.

Dan maar op zoek naar positieve verhalen om wat tegengas te geven aan al het verschrikkelijke leed dat kanker heet.  Zo ken ik een tante die al ‘eeuwen’ geleden borstkanker heeft gehad en nog steeds ‘schoon’ is en ook een van mijn dierbare vriendinnen is door de eerste 7 spannende  jaren heen.  Ik trek me daar graag aan op als ik even een positief verhaal nodig heb. Op Google ga ik regelmatig op zoek naar de ‘wonder ‘en ‘happy end’ (kanker)verhalen en lees nogmaals de verhalen in het boek Radicale Remissie voor wat positive vibes.  

Vorig jaar tijdens de eerste maanden van mijn behandeling keek ik naar de film ‘The Secret’ waar bijzondere verhalen worden verteld.  Zodanig  dat ik gewoon begon te twijfelen aan het waarheidsgehalte hiervan.  Als echte ‘brononderzoeker’ heb ik dat uitgeplozen op Wikepedia en tot mijn verbazing klopte het ook nog! Zoek het verhaal maar eens op van Morris E. Goodman, oftewel  “The Miracale Man” en verwonder je.  Inmiddels heb ik de film al 2 keer bekeken en  ik denk dat je soms gewoon een beetje ‘The Secret’ nodig hebt om het toepassen van je gedachtekracht te voeden. 

Zelf pas ik de regels van ‘The Secret’  dagelijks toe en dat heeft me al diverse positieve resultaten opgeleverd.  De meest visuele die ik met jullie wil delen is wel die van: “dank u voor mijn mooie prachtige haren”  terwijl ik met mijn kale kop onder de douche stond. Tja het is een beetje gek en je moet je dan ook wel echt een prachtige bos haar kunnen visualiseren, maar het bewijs dat het heeft gewerkt is voor iedereen zichtbaar.  Of dat te danken is aan de geweldige producten van de pruikenmeneer of van de Biotine die ik dagelijks slik. Het heeft in ieder geval de boel in gang gezet om te krijgen wat ik graag wou, namelijk weer een mooie prachtige bos haar.

En of het nu wel of niet werkt… in ieder geval krijg je een wereld aan positieve energie van al die prachtige visualisaties en daarbij geeft het je zelfvertrouwen een boost.  Op het moment dat je visualiseert  maak je gebruik van je eigen ‘motivatiegenerator’ die er alles aan doet om datgene te realiseren wat jij zo graag wilt. ” Think positive, be positive!!!”

Februari 2022 Mijn prachtige bos haar… dankbaar!
Advertentie

Gepubliceerd door Carla

What you see is what you get.

Eén opmerking over 'Blog 21 Gedachtenkracht'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: